На добър час, випуск 2021 НА ФМИ!

На тържествена церемония 330 бакалаври и магистри от Факултета по математика и информатика получиха дипломите си за завършено висше образование. Като 20 от тях са с отличен успех. Събитието се проведе в Аулата на Софийски университет “Св. Климент Охридски” на 19 април 2022 г. 

На празничния ден присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет  проф. Мария Стойчева и деканското ръководство на Факултета по математика и информатика начело с декана доц. д-р Първан Първанов. 

Деканът на факултета доц. Първан Първанов изрази вълнението си, не само по повод връчването на дипломите на абсолвентите, но и заради това, че те започват изцяло нов етап от своя живот. Той поздрави абсолвентите за годините неуморен труд и ги призова да утвърдят вече постигнатото от техните предшественици. 

 

 

 

Заместник-ректорът  проф. Мария Стойчева произнесе приветствена реч, с която поздрави абсолвентите от името на ректорското ръководство и от името на цялата академична общност на Софийския университет. По думите й визията на факултета е да става все по-разпознаваем в европейски и глобален план. Тя пожела на всички да реализират своите възможности в България, да помогнат на нашата страна и университета за успешно бъдещо развитие.

 

 

Церемонията продължи с поздрави от двама от отличниците абсолвенти. Яна Георгиева, отличник от магистрите, поздрави абсолвентите, че са завършили Факултета по математика и информатика. Тя благодари на преподавателите, администрацията, близките и приятелите за подкрепата и вдъхновението да продължат да се развиват. Яна Георгиева се обърна към колегите си с пожелания за успех и късмет в живота.

 

 
 

Абсолвентът Пламен Николов поздрави присъстващите от името на бакалаврите. Той благодари на преподавателите за положените усилия и посочи, че благодарение на тях е осъзнал колко харесва математиката и информатиката. Пламен Николов поздрави колегите си за усилията и успехите.

  

  

  

Цялата церемония 

Натали Георгиева, специалист по връзки с обществеността