Започна Форумът на кариерното развитие 2021

доц. Първан Първанов, декан на ФМИ

Тазгодишното 12-о издание на Форума на кариерното развитие бе открито от декана на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов в парка пред ФМИ.

Регистрираха се над 40 компании, които участват с присъствени и/или виртуални щандове. За поредна година SAP Labs България е генерален спонсор на Форума на кариерното развитие.

Доц. Първанов отбеляза, че формите на сътрудничеството на ФМИ с компаниите са най-разнообразни и се увеличават с годините, като целта е една - да бъдат в полза на студентите. Той допълни, че вратите на ФМИ са отворени за всякакви форми на сътрудничество и пожела успех на Форума на кариерното развитие.

На откриването присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. д-р Елиза Стефанова. Тя поздрави деканското ръководство за усилията да прави всичко възможно за успешното кариерно развитие на студентите на ФМИ и приветства всички участници от името на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Заместник-деканът по връзки с външни организации и фирми проф. Боян Бончев приветства участниците в събитието и благодари на всички, които са спомогнали за осъществяването  му.

На откриването присъстваше и д-р Стоян Велев - старши мениджър на екипи за разработка на софтуер в SAP Labs България, който поздрави студентите и участващите фирми. Той изтъкна добрите възможности пред компаниите да намерят добри специалисти сред студентите на ФМИ и пожела успех на всички.

зам. ректор Елиза Стефанова

д-р Стоян Велев

Целта на форума е да запознае студентите с водещи работодатели, което би могло да доведе до предложения за евентуален стаж или работа, да ориентира учащите какви качества и умения се ценят в ИТ индустрията, студентите да придобият опит в комуникацията с бъдещи работодатели. Поканени са както студентите на ФМИ и на други факултети на Софийския университет "Св. Климент Охридски", така и студентите на Техническия университет - София и на Нов български университет.

Десислава Сотирова, връзки с обществеността