МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ВИДИН-МОНТАНА-ВРАЦА-БОТЕВГРАД

Дата и място на провеждане

На 16 Март 2024 г. се проведе традиционният математически турнир ВИДИН-МОНТАНА-ВРАЦА-БОТЕВГРАД в ППМГ "Екзарх Антим I" - гр. Видин.

Участници

  • ППМГ "Екзарх Антим I" - гр. Видин
  • ПМПГ "Св. Климент Охрдиски" - гр. Монтана
  • ППМГ "Академик Иван Ценов" - гр. Враца
  • ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" - гр. Ботевград

Книжка с примерни решения на задачите от турнира

Спонсори

SAP работи с над 440 000 клиенти в 180 страни, повече от 105 000 служители в 140 локации по света, и има над 50-годишна история. Развойният център в София, SAP Labs Bulgaria, основан през 2000г., е едно от ключовите подразделения на компанията, където над 1400 професионалисти работят по теми, свързани с облачни технологии, и имат основен принос в разработката на облачната платформа на SAP – SAP Business Technology Platform. Признат като водеща локация и сърце на технологичния хъб на SAP за югоизточна Европа, развойният център SAP Labs България успява да привлече ангажирани професионалисти със силна технологична експертиза и 9 пъти получава отличието „Най-добър работодател“ в България. Синергията между екипи, фокусирани както върху технологичната основа, така и върху бизнес приложенията разработени на нея, допринася за визията на SAP да подпомага трансформацията на своите клиенти към "устойчиви интелигентни предприятия". Компанията и глобално и локално е със силно изразена КСО политика и работи дългосрочно в сферата на подобряване на образованието в България със своите програми.

Experian е глобален технологичен лидер в предоставянето на информация и аналитични решения. По време на важните моменти от живота - от покупката на жилище или автомобил, до изпращането на дете в колеж, до разрастването на бизнеса чрез установяване на контакти с нови клиенти - ние даваме възможност на потребителите и нашите клиенти да управляват данните си с увереност. Помагаме на потребителите да поемат финансов контрол и да имат достъп до финансови услуги, на бизнеса - да взема по-интелигентни решения и да се развива, на кредиторите - да отпускат по-отговорно заеми, а на организациите - да предотвратяват измами с лични данни и престъпления.

Екипът ни се състои от 22 000 души, които работят в 32 държави. Всеки ден инвестираме в нови технологии, талантливи хора и иновации, за да помогнем на нашите клиенти да се възползват максимално от всяка възможност. Регистрирани сме на лондонската фондова борса (EXPN) и сме част от индекса FTSE 100.

Повече можете да научите на www.experianplc.com

Мусала Софт, част от Qinshift,  е водеща софтуерна компания, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти.

Клиентите на Мусала Софт са предимно големи международни корпорации и институции, сред които: IBM, VMWare, SAP, Experian, Bosch, Deutsche Telekom, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank, Commerzbank, Generali, BMW, Митническите служби на Холандия, НАП-България, Mubadala и др. Успешно компанията е реализирала 1000+ проекта за 200+ клиенти в областите - интеграция в облака, интернет на нещата, големи данни, изкуствен интелект и добавена реалност.  

С гордост компанията влияе на европейско и глобално ниво чрез международните си инициативи като състезанието за програмиране CodeIT.bg (https://codeit.bg/), работата с образователни институции и неправителствени организации.

Диджитал Лайтс е българска софтуерна компания разработваща иновативни решения в областите мобилност, космос, търговия и дигитален HR. Създадена през 2018-та година, компанията се нарежда сред най-бързо растящите компании в българския ИТ сектор за последните години и вече е носител на редица награди, сред които „Екип на годината“ и „Най-добър нов бизнес“ за 2023-та година (присъждат се от списание Мениджър), „Impact Star” (присъжда се от Deloitte) и други.