ФМИ и МенторМейт официално откриха реновираната зала 313

Във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе официално откриване на реновираната зала 313. Обновената зала бе открита от декана на ФМИ доц. Първан Първанов и от вицепрезидента „Операции“ на МенторМейт Стефан Цанев. На събитието присъстваха още зам.-деканът по стопанска дейност доц. Иван Минчев и зам.-деканът по бакалавърски програми и администрация доц. Веселин Гушев. Откриването се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт обнови изцяло учебната зала във ФМИ, като предостави и техническо оборудване и обзавеждане: 11 броя 23-инчови монитора и 11 настолни компютъра. Залата е с напълно променен облик – съвременен, мотивиращ и функционален. Новото дизайнерско решение предлага 10 работни места за студентите, разпределени в две редици, като има удобен и бърз достъп до всяко място. Преподавателите разполагат с прожекционен апарат от висок клас, работна маса с компютърна конфигурация и голяма учебна дъска. Интериорът е обмислен до най-дребния детайл – от осветлението до подовата настилка, което влияе положително върху ефективността на учебния процес. Подбраните цветове създават усещане за креативна, позитивна и ергономична учебна среда. 

По време на откриването вицепрезидентът „Операции“ Стефан Цанев отбеляза водещата роля на ФМИ в обучаването на професионални кадри за ИТ индустрията в България и пожела на студентите да имат възможност да използват залата от следващата учебна година. 

Деканът доц. Първанов отправи сърдечни благодарности за усилията и труда на компанията и на всички замесени страни да подобрят учебната среда във ФМИ. Той изрази надежда за организиране на съвместни курсове с преподаватели от ФМИ и водещи специалисти в МенторМейт и осъществяване на контакти за реализиране на студентски стажове. 

По-късно двамата обсъдиха още възможности за сътрудничество и съвместни инициативи.