Записване на новоприетите студенти, след трети етап на класиране, 2023/24

За Трети етап на класиране датите са: 

26.07.2023г. – 28.07.2023г. за всички специалности.

Записването се извършва във ФМИ при следната последователност от стъпки:

1. Заплащане на семестриална такса (за специалностите, където се изисква такава) -  ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ СТАВАТ ПО БАНКОВ ПЪТ/таксите се заплащат по банков път, като се носи платежното. 
Семестриални такси:
- За спец. Информатика, Информационни системи, Софтуерно инженерство и Компютърни науки е 450 лв. - държавна поръчка. Платено обучение – 2823 лв.
- За спец. Математика, Статистика, Математика и информатика /редовна и задочна форма/, Приложна математика, Анализ на данни - държавна поръчка не се заплащат такси.  

2. Закупуване на документи за записване (студентска книжка, формуляр за записване на студенти, формуляр за здравно осигуряване (само за студенти, приети в редовна форма на обучение, ненавършили 26 години)) от всички книжарници към СУ “Св. Климент Охридски“, като най-близките се намират  на спирката на автобусите  №94 и №102, при Химически факултет и във фоайето на ФМИ. Формулярът за записване на студенти  и формуляр за здравно осигуряване могат да се изтеглят, попълнят, разпечатат и депозират при записването.

3. Попълване на документите в шатрите, които ще бъдат поставени в двора на ФМИ.

4. Записване в стая 221. Приемно време за периода на записване: 8:30 до 12:00 и от 12:30 до 17:30ч. Моля, спазвайте препоръчаните дати за записване по специалности, те са за улеснение на новоприетите студенти. 

5. Зала 107 (тест по английски език) - тестът е задължителен, проверява всички езикови умения (без говорене) и се провежда онлайн. Може да се направи както в залата - така и  ДИСТАНЦИОННО. От него зависи в коя група ще бъде включен студентът. Тестът се активира след въвеждане на входящия номер на кандидат-студента за участие в класирането (пет цифрен номер, под който кандидатът е записан в системата за класиране на СУ през 2023/2024 г.), като за парола служи ЕГН/ЛНЧ на новозаписания студент. 

Потвърждаването за следващо класиране (ако има такова) ще става в каб. 221, задължително се носи оригиналната диплома, която се оставя до окончателното записване на студента или отказ от класиране. Необходимо е да се попълни Декларация за участие в следващ етап от класирането.

Студентите трябва да носят:

  • 1 снимка паспортен формат; 
  • Лична карта или изрично пълномощно
  • Оригинал и задължително копие на дипломата за средно образование;
  • Квитанция за платена семестриална такса; Банковата сметка в лева на ФМИ СУ”Св. Кл. Охридски” е:
    IBAN  BG36 BNBG 9661 3100 1742 01
    BIC BNBGBGSD
    БНБ ЦУ
  • Заявена електронна студентска карта на СУ.
    Студентите заявяват издаване на задължителна електронна студентска карта в Картовата система на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – cards.uni-sofia.bg, като за вход използват имейл адреса от регистрацията си в системата за кандидатстудентската кампания (КСК) и парола ЕГН.
    Заявените карти се заплащат чрез банков превод по сметката на СУ „Св. Климент Охридски“ или чрез ePay/EasyPay. При записването си студентите представят разпечатка от системата на заявената студентска карта.
    Видове карти в СУ.

Забележка, отнасяща се за класиралите се кандидат-студенти: Незаписалите се и непотвърдили участието си в следващо класиране кандидат-студенти отпадат от всички класирания и губят придобитите студентски права.

За допълнителна информация може да се обаждате на: 359 2 8161 542, +359 2 8623 483